Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Hazugság
  2013-12-09 19:20:25, hétfő
 
 




A HAZUGSÁG


A hazugság nem csak az, amit kimondunk, hanem az élet, amit élünk.
/Ally Carter/

A hazug ember büntetése nem az, hogy nem hisznek neki, hanem az, hogy ő sem tud hinni senkinek.
/George Bernard Shaw/

Az emberek néha úgy is tudnak hazudni, hogy csöndben maradnak.
/Stephen King/

Rengeteg hazugság van a világon és a legrosszabb benne az, hogy a fele igaz.
/Winston Churchill/

Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam.
/Winston Churchill/

Csak az ellenségek mondanak egymásnak igazat. A kötelesség hálójában vergődő barátok és szeretők hazudnak, mint a vízfolyás.
/Stephen King/

Van a kimondott szöveg, amit a fülünkkel hallunk és az eszünkkel értünk - és van a "szövegalatti", vagyis a lényeg, amit nem hallunk és nem értünk. Vagy nem akarunk érteni! Ilyen is van. Hogy az ember lelki lustaságból, gyávaságból vagy érdekből nem akarja megérteni, amit a másik valóban üzen neki - inkább elhiszi a hazugságot.
/Müller Péter/

A hazug élet legszörnyűbb átka, hogy kilopja mindenből a valóságot, a tartalmat, ami körülöttünk van, és amit az ég lelkünk táplálékául és öröméül alkotott. Aki hazugságban él, annak az egész világ hamis, semmivé zsugorodik a kezében.
/Nathaniel Hawthorne/

Sokszor az emberek azért küzdenek a legelszántabban, hogy megőrizzenek egy illúziót, és azokat ítélik el, akik megkérdőjelezik azt.
/Michael John Moorcock/

Ha nem tudod, hogyan kell hazudni, azt sem tudod, hogy mikor hazudnak neked.
/Doktor House c. film/

Olykor jobb egy kegyes hazugsággal élni, mint az igazsággal fájdalmat okozni.
/Éjszaka a múzeumban/

Szánalmas kis lény az ember, önnön sorsán túl nem lát, Könnyen megtéveszti néhány jól irányzott hazugság.
/István a király/

Csak a teljes őszinteség tesz szabaddá és védetté. Mert ha félelmeinket legyőzve kimondjuk az igazat önmagunkról, akkor már nem maradnak olyan támadási felületeink, amelyeken keresztül bárki megzsarolhatna vagy manipulálhatna minket. Mert nem az őszinteség tesz védtelenné, hanem azok a félelmeink, amelyek elől menekülve elkezdünk hazudni vagy hamis szerepeket játszani.
/Jávorkai Judit/

Akit szeretünk, annak sokkal többet hazudunk, mint annak, akit nem szeretünk. Mert akit nem szeretünk, annak miért is hazudnánk?!
/Darvasi László/

Ha egy hatalmas hazugságnak pontosan az ellenkezőjét mondják, az még nem biztos, hogy igaz.
/Lángh Júlia/

Egyetlen hazugság minden más ponton hazuggá tesz! Ez a szeretettörvény igazsága, mert az élet: egység. Egyetlen lánc. S ha egyetlen szeme törött, nem lánc többé.
/Müller Péter/

Ha valaki hazudik a szájával, néha elárulja az igazat a szemével.
/Agatha Christie/

Az ember a szájával hazudik; ám az arckifejezéssel, amit közben vág, mégis elmondja az igazságot.
/Friedrich Nietzsche/

Ha egy arc rácáfol a szavakra, az arcot kérdezzük. Elég egy hamis tekintet, egy elpirulás, egy arcizom elnyomhatatlan megrándulása, és már tudjuk. Rájövünk a képmutatásra vagy az álságos beszédre, és előttünk a meztelen igazság.
/Julian Barnes/

Akinek szeme van, annak nem kell varázslónak lennie, hogy képes legyen megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól. Csak meg kell tanulnod olvasni az arcról. Nézd a szemeket! A szájat. Az izmokat itt, az állkapocs sarkában, és itt, ahol a nyak összeér a vállal. (...) Vannak hazugok, akik pislognak. Mások kimeresztik a szemüket. Megint mások félrenéznek. Van, aki az ajkát nyalogatja. Sokan eltakarják a szájukat, mielőtt hazudnának, mintha csak a hamisságukat próbálnák leplezni. Más jelek talán finomabbak, de mindig ott vannak. A hamis mosoly és az igazi mosoly talán hasonlónak tűnik, de különböznek egymástól, akár a hajnal az alkonyattól. Meg tudod különböztetni a hajnalt az alkonyattól?
/George R. R. Martin/

Rossz szándékkal mondott igazság Többet árt, mint bármely hazugság.
/William Blake/

Részeg ember nem hazudik, ami a szívén, az a nyelvén.
/Nyikolaj Vasziljevics Gogol/

Semmit sem utálok úgy, mint a hazugságot. Azt mondják, "hazug kutya"! Pedig a kutya nem hazudik. Másképp ugat, ha tolvaj jár a tanyán, másképpen, ha a gazdája jött meg, vonít, ha veszedelmet érez: de soha meg nem téveszti a maga ugatását. A kutyában van becsület. Csak az ember tud hazudni. Az az igazi ugatás.
/Jókai Mór/

A hazugság a gyöngék fegyvere.
/Jókai Mór/


Idézetek a hazugságról

Link



Chrome - Hazug Világ

Link



Hazugság volt minden szavad

Link

]







 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Címkék: megkülönböztetni, arckifejezéssel, megkérdőjelezik, legelszántabban, szeretettörvény, megzsarolhatna, elnyomhatatlan, manipulálhatna, különböztetni, képmutatásra, ellenkezőjét, statisztikát, megrándulása, félelmeinket, hamisságukat, megőrizzenek, legszörnyűbb, szövegalatti, hamisítottam, vasziljevics, hazugságnak, legrosszabb, hazugságtól, kimeresztik, félrenéznek, különböznek, megtéveszti, lustaságból, alkonyattól, gyávaságból, veszedelmet, hazugsággal, varázslónak, táplálékául, hazugságban, körülöttünk, hazug ember, emberek néha, legrosszabb benne, fele igaz, statisztikát hiszem, ellenségek mondanak, kötelesség hálójában, kimondott szöveg, fülünkkel hallunk, eszünkkel értünk, ember lelki, másik valóban, hazug élet, egész világ, emberek azért, kegyes hazugsággal, Ally Carter, George Bernard Shaw, Stephen King, Winston Churchill, Müller Péter, Nathaniel Hawthorne, Michael John Moorcock, Doktor House, Jávorkai Judit, Darvasi László, Lángh Júlia, Agatha Christie, Friedrich Nietzsche, Julian Barnes, George, William Blake, Nyikolaj Vasziljevics Gogol, Jókai Mór, Hazug Világ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  György napra  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A Gömb  Vannak arcok  Beney Zsuzsa  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Emlék  Föld napja április 22  György napra  Gárdonyi Géza - Április végén  A Mester kezének érintése  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  A fák lelke  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Ébredj  Becsüld meg azt amid van,...  A végzet az  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Ha így haladunk...  Beney Zsuzsa - Sirató  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Messziről jött ember  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Bizonyos kulturális szint nélk...  Messziről jött ember  Becsüld meg azt amid van,...  Bella István: Zsoltár  Alakot vált...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Ma  Palóc Grand Canyon  Az embernek a társa: hiányzik.  Próbálkozni kell ahhoz,  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hazug ember, emberek néha, legrosszabb benne, fele igaz, statisztikát hiszem, ellenségek mondanak, kötelesség hálójában, kimondott szöveg, fülünkkel hallunk, eszünkkel értünk, ember lelki, másik valóban, hazug élet, egész világ, emberek azért, kegyes hazugsággal, igazsággal fájdalmat, teljes őszinteség, igazat önmagunkról, őszinteség tesz, hatalmas hazugságnak, ellenkezőjét mondják, szeretettörvény igazsága, szájával hazudik, arcot kérdezzük, hamis tekintet, arcizom elnyomhatatlan, képmutatásra vagy, álságos beszédre, meztelen igazság, állkapocs sarkában, nyak összeér, ajkát nyalogatja, hamisságukat próbálnák, hamis mosoly, igazi mosoly, gazdája jött, maga ugatását, gyöngék fegyvere, megkülönböztetni, arckifejezéssel, megkérdőjelezik, legelszántabban, szeretettörvény, megzsarolhatna, elnyomhatatlan, manipulálhatna, különböztetni, képmutatásra, ellenkezőjét, statisztikát, megrándulása, félelmeinket, hamisságukat, megőrizzenek, legszörnyűbb, szövegalatti, hamisítottam, vasziljevics, hazugságnak, legrosszabb, hazugságtól, kimeresztik, félrenéznek, különböznek, megtéveszti, lustaságból, alkonyattól, gyávaságból, veszedelmet, hazugsággal, varázslónak, táplálékául, hazugságban, körülöttünk, hazugságról, önmagunkról, felületeink, ellenségek, őszinteség, kötelesség, védtelenné, félelmeink, szerepeket, szándékkal, hazugságot, igazsággal, finomabbak, nyalogatja, eltakarják, hazudnának, zsugorodik, hasonlónak, tartalmat, büntetése, amelyeken, hawthorne, próbálnák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6661
  • e Hét: 26480
  • e Hónap: 66301
  • e Év: 244176
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.